top of page

Uygulamayı İndirebilirsiniz.

Amatör Balıkçılık Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?

Para kazanma amacı olmadan spor veya keyif alma amacıyla kıyı, köprü ya da teknelerden yapılan balık avcılığına amatör balıkçılık denir. Balık avında güzel vakit geçirmek, günlük hayatın stresinden arınmak ve doğayla iç içe olmak insanı mutlu eder. Ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı Su Ürünleri Kanun Tasarısı’nın yasalaşmasıyla birlikte 18 - 60 yaş arası kişiler amatör balıkçılık belgesi ve izni olmadan balık tutamazlar. Bu belge ve izni olmadan balık avlayanlara para cezası kesilebilir.


Amatör Balıkçılık Belgesi İçin Gerekli Evraklar

  • 1 adet İkametgah

  • 1 adet Nüfus Cüzdanı Sureti veya fotokopisi

  • 2 Adet Resim

  • Ücret


Amatör Balıkçılık Belgesi Nereden Alınır?

İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinden amatör balıkçılık belgesi almak mümkündür. Orman içi sularda avlanma izin belgesi ücret karşılığında İl Çevre Orman Müdürlüklerinden alınabilir ve bir avlanma dönemi boyunca kullanılabilir.

Denizde bot veya tekneden avlanma belgesi de Tarım ve Köy İşleri Bölge Müdürlüklerinden ücret ile alınabilir. Bu belgeyi her zaman yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.


Türkiye Vatandaşları İçin Amatör Balıkçılık Düzenlemesi

MADDE 4 (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu Tebliğ ile belirtilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, verildiği tarihten itibaren beş yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe Tarım Müdürlükleri tarafından Amatör Balıkçılık Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.


(2) Gönüllü amatör balıkçılık kuruluşları, üyelerinin belge işlemini toplu olarak yaptırabilirler.


(3) Amatör Balıkçı Belgesi ek-1’de yer alan forma uygun olarak düzenlenir.



Amatör balıkçı belgesi
Amatör Balıkçılık Belgesi



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page