top of page

Uygulamayı İndirebilirsiniz.

Tatlı Su Balık Avı

İç sulardaki göller, dereler, yapay havuzlar ve barajlar gibi tatlı sularda yapılan balık avı Tatlı Su Balıkçılığı olarak bilinir. Denizlerde olduğu gibi tatlı su balık avı teknikleri de oldukça fazladır. Spin, Lrf, tekne ile dikey seğirtme ve yemli avcılık yapılabilmektedir.

Tatlı Su Balıkçılığı
Tatlı Su Balıkçılığı

Tatlı Suda Olta Seçimi

Tatlı su balık avı için iki parçalı kamışlar en uygunudur. Ancak iki parçalı kamışların boyları uzun olduğu için insanlar taşıması daha kolay olan üç parçalı veya teleskopik kamışları daha çok tercih etmektedirler. Sazan avı için genelde 360 - 390 cm boyundaki kamışlar önerilmektedir. Lrf ve Spin kamışları da tatlı su balık avı için uygun olta takımlarıdır.


Tatlı Su Balık Avı Yemleri

Tatlı su balık avında kullanılan başlıca yemler solucan, böcek, larva, mısır, civciv yemi gibi yem türleridir. Özellikle mısır ile yapılan balık yemlerinde kuru mısırı avlanacağınız suyun kendisiyle kaynatmanız daha etkili olacaktır. Burada amaç yemlere koku ve tat vermektir.


Sazan balığı avında en çok kullanılan yemler boili, solucan, mısır, kurtçuk, hamur ve çekirgedir.


Alabalık Avı Nasıl Yapılır?

Alabalık avı çok hassastır. Kırmızı benekli dere alabalığı ve gökkuşağı alabalığı olmak üzere iki tür alabalık vardır. Alabalıklar çok saldırgan ancak bir o kadar da ürkek balıklardır. Alabalık avında kendinizi fark ettirmemeniz gerekir. Bölge koşullarına uygun renklerde giyinip çok sessiz olmalısınız. Alabalık avında en çok kullanılan kamış boyları 120 santimden 180 santime kadar değişmektedir. Gökkuşağı alabalığı daha açık alanlarda avlandığı için 220 cm uzunluğunda kamış tercih etmelisiniz. Bu konuda spin kamışları daha doğru bir tercih olacaktır.


Sazan Balığı Avı Nasıl Yapılır?

Sazan balığı avında büyük balıklarla karşılaşabileceğiniz için daha dayanıklı markalı kamışlar ve kuvvetli olta makineleri tercih etmelisiniz. Avlanacağınız suda karşılaşacağınız farklı boylardaki sazanlara karşı yanınızda her boyda iğne bulundurmanızda fayda vardır. Sazan balığında dip oltası ve şamandıralı oltalar ile yapılan avcılık olmak üzere 2 tür avlanma şekli vardır.


Dip oltası ile yapılan avlar şunlardır:

  1. Küspeli Dip Oltası

  2. Hamurlu Dip Oltası

  3. Boili Dip Oltası

Şamandıralı avcılıkta ise dikkat çekici renklere sahip farklı şamandıralar kullanmalısınız. Şamandıralı avcılıkta misinanız dış etkenlerle dolaşmaz ve balığı kıyıya çekmek daha kolay olur.




bottom of page